Verzenden & leveren

Bij TravX begrijpen we dat onze klanten het hart van ons bedrijf vormen. Ons doel is ervoor te zorgen dat elke klant een positieve ervaring met ons heeft. We zijn erg trots op de kwaliteit van onze producten en het serviceniveau dat we bieden. Om ervoor te zorgen dat je winkelervaring bij ons naadloos verloopt, raden we je aan ons Verzendbeleid zorgvuldig door te lezen voordat je een bestelling plaatst. Wij geloven dat transparantie de sleutel is tot het opbouwen van vertrouwen bij onze klanten en we willen er zeker van zijn dat je onze verzendvoorwaarden volledig begrijpt.

BEVESTIGING VAN BESTELLING EN VERZENDING

Nadat je een bestelling bij ons hebt geplaatst, ontvang je een e-mail ter bevestiging van je bestelling. Zodra je bestelling is verzonden, ontvang je een e-mail ter bevestiging van de verzending met alle benodigde informatie over je bestelling, waaronder het volgnummer, de koerierspartner en de geschatte leverdatum. Controleer je spamfolder als je deze e-mails niet ontvangt.

VERWERKINGSTIJD EN VERZENDSCHEMA

We vragen je vriendelijk om ons 1-3 werkdagen de tijd te geven om je bestelling te verwerken voordat deze kan worden verzonden. Het is belangrijk om te weten dat deze verwerkingstijd los staat van de verzendtijd. Daarom is de totale tijd die je nodig hebt om je bestelling te ontvangen de verwerkingstijd plus de verzendtijd.

Houd er bovendien rekening mee dat we bestellingen uitsluitend op werkdagen verzenden (maandag tot en met vrijdag). Bestellingen die in het weekend of op feestdagen worden geplaatst, worden de volgende werkdag verwerkt.

KOERIERSPARTNERS EN TRACKING

Wanneer je een bestelling plaatst bij TravX, werken we samen met betrouwbare koeriersdiensten om ervoor te zorgen dat je bestelling op tijd en in goede staat bij je wordt afgeleverd. Zodra uw bestelling is verzonden, sturen we u een e-mail ter bevestiging van de verzending met daarin een link om uw bestelling te volgen. Je kunt deze link gebruiken om de levering van je pakket te volgen. Houd er rekening mee dat de levertijd in de e-mail een schatting is en kan variëren afhankelijk van je locatie en de beschikbaarheid van de koerier. Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat het 1-4 dagen kan duren voordat de traceerinformatie op de website van de koerier verschijnt.

Hoewel TravX samenwerkt met betrouwbare koeriersdiensten om de veilige en tijdige levering van uw pakket te garanderen, kunnen we de levering binnen een bepaald tijdsbestek niet garanderen. In het geval van vertragingen of problemen met de verzending, zal TravX met u samenwerken om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. TravX is echter niet aansprakelijk voor eventuele vertragingen of problemen tijdens het leveringsproces.

HANDTEKENINGEN EN PAKKETBEZORGING

Sommige van onze koerierspartners vereisen een handtekening bij aflevering. Als dit het geval is, laat de koerier het pakket niet bij u achter zonder een handtekening van iemand op het afleveradres. Als er niemand beschikbaar is om voor het pakket te tekenen, kan de koerier het pakket op een nabijgelegen locatie achterlaten of proberen het op een later tijdstip opnieuw te bezorgen. Houd er rekening mee dat TravX niet verantwoordelijk is voor problemen die kunnen ontstaan door beslissingen van koeriers om pakketten zonder ontvanger achter te laten.

Als u weet dat u niet beschikbaar bent om het pakket in ontvangst te nemen wanneer het aankomt, kunt u misschien iemand anders regelen om ervoor te tekenen. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met het koeriersbedrijf om alternatieve leveringsafspraken te maken. Het is belangrijk om te weten dat zodra het pakket is afgeleverd en er voor getekend is, TravX niet langer verantwoordelijk is voor het pakket of eventuele problemen die zich kunnen voordoen.

Houd er rekening mee dat we levering op zaterdag niet kunnen garanderen, zelfs niet als uw verzending is geüpgraded naar express.

SCHADE DOOR KOERIERSDIENSTEN

Bij TravX zorgen we ervoor dat al onze producten van de hoogste kwaliteit zijn en goed verpakt zijn om schade tijdens het transport te voorkomen. Soms kunnen pakketten echter beschadigd raken als gevolg van de behandeling door het koeriersbedrijf.

Als je een pakket ontvangt dat beschadigd lijkt te zijn, raden we je aan foto's van de verpakking te maken en zo snel mogelijk contact op te nemen met het koeriersbedrijf om het probleem te melden. Stuur ons ook dezelfde foto's op klantenservice@travx.nl en wij zullen ons best doen om u te helpen.

Houd er rekening mee dat schade veroorzaakt door de koeriersdienst niet onder ons restitutiebeleid valt. We voeren grondige kwaliteitscontroles uit op alle artikelen voordat ze worden verzonden en alle artikelen worden zeer veilig verpakt en in bubbeltjes verpakt. We kunnen echter niet controleren hoe de koerier het pakket behandelt zodra het onze faciliteiten verlaat.

We waarderen je begrip in deze zaak en we zullen er alles aan doen om je te helpen bij het oplossen van problemen met beschadigde pakketten.

ONVOLLEDIGE / ONJUISTE BESTELLINGEN

Als je pakket ontbrekende of incomplete artikelen bevat, neem dan binnen 48 uur na ontvangst van het pakket contact met ons op via klantenservice@travx.nl met je bestelnummer en de details van de ontbrekende of incomplete artikelen. Afhankelijk van de inventaris en voorraad kunnen we producten afzonderlijk verzenden. In dat geval ontvang je een aparte verzendbevestiging met het volgnummer voor elk pakket. We betalen de verzendkosten voor ontbrekende of onvolledige artikelen. Als we geen vervangend artikel kunnen leveren, betalen we het ontbrekende of onvolledige artikel terug.

ORDERWIJZIGINGEN EN NAUWKEURIGE VERZENDGEGEVENS

Het is de verantwoordelijkheid van de klant om ervoor te zorgen dat de verzendgegevens juist en volledig zijn op het moment van afrekenen. Onvolledige of onjuiste verzendgegevens kunnen leiden tot een vertraagde verwerking of annulering van de bestelling. Voor adresproblemen die door het systeem worden gedetecteerd, stuurt onze klantenservice binnen 3 werkdagen na het plaatsen van je bestelling een e-mail ter verificatie van je verzendgegevens. Als we binnen deze tijd geen reactie ontvangen, behouden we ons het recht voor om je bestelling te annuleren.

Als je een fout ziet in je verzendgegevens, stuur ons dan binnen 24 uur na het plaatsen van je bestelling een e-mail op klantenservice@travx.nl. We zullen ons best doen om eventuele wijzigingen door te voeren, maar we kunnen niet garanderen dat we na deze tijd nog wijzigingen kunnen aanbrengen.

 VERTRAAGDE LEVERING

Bij TravX begrijpen we dat het belangrijk voor je is om je bestelling op tijd te ontvangen en we streven ernaar om alle bestellingen zo snel mogelijk te verzenden. Houd er echter rekening mee dat er in sommige gevallen vertragingen in de levering kunnen optreden door omstandigheden waar wij geen invloed op hebben.

Koerierspartners kunnen bijvoorbeeld te maken krijgen met onverwachte vertragingen of problemen tijdens het transport, zoals zware weersomstandigheden of transportstoringen. In dergelijke gevallen zullen we ons best doen om met de koerier samen te werken om ervoor te zorgen dat je pakket zo snel mogelijk wordt afgeleverd.

Daarnaast kunnen er onvoorziene omstandigheden zijn die de verwerking of verzending van je bestelling vertragen, zoals problemen met de beschikbaarheid van producten, problemen met de adresverificatie of vertragingen bij de betalingsverwerking. We zullen u zo snel mogelijk op de hoogte stellen als we problemen met uw bestelling tegenkomen die een vertraging kunnen veroorzaken.

Houd er rekening mee dat TravX niet aansprakelijk is voor vertragingen in de levering die worden veroorzaakt door externe factoren waar wij geen invloed op hebben, en we kunnen de exacte leverdatum niet garanderen. We zullen echter altijd ons best doen om u op de hoogte te houden van de status van uw bestelling en u alle mogelijke hulp te bieden bij het oplossen van eventuele problemen.

GRATIS VERZENDING

We bieden gratis verzending op alle bestellingen.

Houd er bij internationale bestellingen rekening mee dat er bij levering extra belastingen, douanerechten en kosten van toepassing kunnen zijn. Deze kosten zijn de verantwoordelijkheid van de ontvanger en zijn niet inbegrepen in de verzendkosten die TravX in rekening brengt. Neem contact op met uw plaatselijke douanekantoor voor meer informatie over mogelijke kosten voordat u uw bestelling plaatst.

INTERNATIONALE VERZENDING

TravX biedt internationale verzending naar de meeste landen waarbij pakketten DDU (duties and taxes unpaid) worden verzonden. Dit betekent dat de klant als ontvanger verantwoordelijk is voor het betalen van alle inkomende rechten, belastingen en douanekosten. Raadpleeg de onderstaande tabel voor een lijst van koerierspartners, geschatte levertijden en trackinglinks voor uw land.

LAND LEVERTIJD
The Netherlands & Belgium 5-10 Werkdagen

 

Houd er rekening mee dat internationale verzendingen langer kunnen duren dan binnenlandse verzendingen en dat het bijhouden van de trackinggegevens op websites van koeriers 1-4 dagen in beslag kan nemen. TravX is niet aansprakelijk voor douanekosten, invoerrechten of belastingen, noch zijn wij verantwoordelijk voor verloren of gestolen pakketten tijdens internationale verzending.

De douane kan soms pakketten vasthouden voor inspectie, waardoor er vertraging optreedt in de levering. Wij adviseren klanten om bij hun plaatselijke douanekantoor na te vragen of er extra kosten of inspecties van toepassing zijn op hun bestelling.

Als de douane een pakket vasthoudt, kan het de verantwoordelijkheid van de klant zijn om de nodige documentatie of informatie te verstrekken om het pakket vrij te geven. TravX is niet verantwoordelijk voor vertragingen of extra kosten als gevolg van het vasthouden van een pakket door de douane.

VERLOREN OF GESTOLEN PAKKETTEN

We begrijpen dat het frustrerend kan zijn om tijdens het verzendproces te maken te krijgen met zoekgeraakte of gestolen pakketten. Zodra we het pakket aan onze koerierspartners overhandigen, hebben we hier echter geen controle meer over. In het geval dat je pakket zoekraakt of wordt gestolen, neem dan contact met ons op via klantenservice@travx.nl en we zullen ons best doen om je te helpen.

Als je pakket verloren of gestolen is, raden we je aan rechtstreeks contact op te nemen met het koeriersbedrijf om een claim in te dienen. De meeste koeriersbedrijven hebben een claimprocedure voor verloren of gestolen pakketten en hebben mogelijk aanvullende informatie van u nodig om de procedure te voltooien. Wij zullen ook namens u contact opnemen met het koeriersbedrijf om de claim op te volgen en updates te geven.

Houd er rekening mee dat TravX niet verantwoordelijk is voor verloren of gestolen pakketten tijdens het verzendproces, en dat deze buiten ons restitutiebeleid vallen. We zullen er echter alles aan doen om u te helpen het probleem op te lossen. Als het pakket niet wordt gevonden of afgeleverd, kunnen we afhankelijk van de situatie een vervangend pakket aanbieden.

In sommige gevallen kan het koeriersbedrijf het pakket vinden en bij je afleveren. Als het pakket echter niet wordt gevonden, raden we je aan om aangifte te doen bij de politie.

TERUGGAVEN

We begrijpen dat je soms een artikel dat je bij TravX hebt gekocht moet retourneren, en we willen dit proces zo gemakkelijk mogelijk voor je maken. Houd er rekening mee dat bij het retourneren van een artikel, klanten verantwoordelijk zijn voor de kosten van het terugsturen van het artikel naar ons.

Om de retourprocedure te starten, gelieve ons retourbeleid te lezen waarin de voorwaarden staan beschreven waaronder wij retourzendingen accepteren. U vindt ons retourbeleid op onze website onder retourbeleid. Lees het beleid zorgvuldig door om er zeker van te zijn dat je retour voldoet aan de vereiste voorwaarden.

Als je vragen of opmerkingen hebt over het retourproces, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice op klantenservice@travx.nl. We zijn er om je te helpen en helpen je graag met al je vragen over het retourproces.

ANNULERING EN WEIGERING

TravX behoudt zich het recht voor om elke bestelling geplaatst op onze website te annuleren en te weigeren. We kunnen naar eigen goeddunken de gekochte hoeveelheden per persoon, per huishouden of per bestelling beperken of annuleren. In het geval dat we een bestelling wijzigen of annuleren, zullen we proberen u hiervan op de hoogte te stellen door contact op te nemen met het e-mailadres dat u bij de bestelling hebt opgegeven. We behouden ons het recht voor om bestellingen te weigeren of te annuleren als we vermoeden dat deze frauduleus, ongeautoriseerd, illegaal of in strijd met deze Servicevoorwaarden zijn.

Als we naar eigen goeddunken een bestelling annuleren die niet is aangevraagd door de klant, geven we ter plekke een terugbetaling. Houd er rekening mee dat de verwerking van terugbetalingen 3-5 werkdagen in beslag kan nemen, afhankelijk van je bank of creditcardmaatschappij. Onze excuses voor het ongemak dat dit kan veroorzaken.

WIJZIGINGEN IN HET VERZENDBELEID

TravX behoudt zich het recht voor deze Verzendvoorwaarden op elk moment zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen of bij te werken. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om de meest recente versie van de Verzendvoorwaarden door te nemen alvorens een aankoop te doen en onze producten te gebruiken.

Door TravX producten te kopen en te blijven gebruiken, geeft de klant aan dat hij akkoord gaat met dit Verzendbeleid, inclusief eventuele wijzigingen die daarin worden aangebracht.

We raden onze klanten aan dit beleid regelmatig door te nemen om op de hoogte te blijven van wijzigingen of updates die van invloed kunnen zijn op hun bestellingen. Als u vragen of opmerkingen hebt over ons verzendbeleid, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.