Perfecte krullen maken met stijltang

Perfecte krullen maken met stijltang

Ontdek hoe je stapsgewijs met een stijltang prachtige krullen kunt maken, oftewel “krullen maken met stijltang”. Van de voorbereiding tot de finish, we lopen samen door de technieken en tips voor het beste resultaat bij het krullen maken met stijltang.

Belangrijkste Punten

 • Het is cruciaal om het haar voor te bereiden met drogen, kammen en het gebruik van beschermende en voedende producten voor het creëren van krullen met een stijltang.

 • De keuze van stijltang hangt af van het haartype; keramische platen voor fijn haar, titanium voor dik haar en een stijltang met ronde en flexibele platen om knikken te vermijden.

 • Er zijn diverse technieken voor het krullen met een stijltang, waarbij het belangrijk is de tang juist te draaien en de lokken adequaat te verwarmen voor het gewenste type krul.

De juiste voorbereiding: haar klaarmaken voor krullen met stijltang

Een vrouw maakt zich klaar voor het krullen met een stijltang

Het is essentieel om te beginnen met droog, schoon en uitgekamd haar, omdat dit zorgt voor een soepele glijding tussen de platen van de stijltang. Het gebruik van een mousse helpt om extra volume te creëren, waardoor het haar niet te plat uitziet. Bovendien helpt het aanbrengen van hittebeschermende spray na het wassen om een beschermende laag te vormen tussen het haar en de stijltang, wat pluizen en verbranden voorkomt.

Ook is het belangrijk om andere haarverzorgingsproducten zoals serums en beschermend product te gebruiken. Deze producten beschermen het haar tegen de hitte van een stijltang, voeden het haar en geven het een mooie glans.

Tot slot is het belangrijk om je haar volledig droog te föhnen voordat je de stijltang gebruikt, dit voorkomt veelvoorkomende fouten en zorgt voor een betere behoud van de krullen.

Kies de geschikte stijltang voor krullen

Een keramische stijltang met afgeronde platen

De keuze van de juiste stijltang, zoals een dunne stijltang, is cruciaal voor het behalen van het gewenste resultaat. Hier zijn enkele tips:

 • Voor fijn tot normaal haar is een stijltang met volledig keramische platen het meest geschikt. Dit beschermt het haar tegen hitte.

 • Voor dik, stugger haar zijn titanium platen beter.

 • Een stijltang met tourmaline gesteente gemengd met keramiek of titanium maakt het haar gladder en is geschikt voor alle haartypen.

Het is ook belangrijk om te kiezen voor een stijltang met afgeronde en flexibele platen. Deze voorkomen knikken in het haar tijdens het draaien en maken het creëren van krullen of slag eenvoudiger. Daarnaast zijn smallere platen beter voor het maken van kleinere krullen en voor gebruik op dun haar, terwijl bredere platen geschikt zijn voor grovere krullen en dikker haar. Tot slot is een stijltang met een temperatuurinstelling rond de 185°C optimaal om zonder schade alle haartypes te stylen.

Stap-voor-stap technieken voor krullen met stijltang

Een vrouw demonstreert de draaitechniek met een stijltang

Er zijn verschillende technieken die je kunt gebruiken om krullen te maken met een stijltang. Of je nu op zoek bent naar strakke, gedefinieerde krullen of naar een meer natuurlijke look met losse golven, er is een techniek die bij jou past.

Hieronder bespreken we drie technieken: de draaitechniek, het creëren van horizontale golven en het maken van verticale krullen.

Draaitechniek

De draaitechniek is een populaire methode voor het maken van strakke, gedefinieerde krullen met een stijltang. Het proces begint met het plaatsen van een lok haar tussen de platen van de stijltang. Volg dan deze stappen:

 1. Draai de tang weg van het gezicht terwijl je deze langzaam naar beneden beweegt.

 2. Start de draai halverwege de totale lengte van het haar.

 3. Sluit de stijltang, maak een halve draai en laat de tang langzaam naar het uiteinde glijden.

Zorg ervoor dat de lok niet te dik is om de warmte adequaat te verdelen voor een uniforme krul. Voor losse, natuurlijke krullen, draai je de lok eenmalig rond de stijltang en trek je deze vervolgens naar beneden. Het is ook mogelijk om een alternatieve methode te gebruiken waarbij je de stijltang bovenaan een haarpluk plaatst en draait.

Horizontaal golven creëren

Voor een meer natuurlijke look kun je horizontale golven creëren met een stijltang. Hier is hoe je het doet:

 1. Houd de tang horizontaal vast om ervoor te zorgen dat het haar gelijkmatig wordt verwarmd.

 2. Klem vervolgens een pluk haar dichtbij de haaraanzet voor het beste resultaat.

 3. Draai dan de stijltang 180 graden naar voren en glijd de tang een paar centimeter naar beneden.

 4. Stop, draai de stijltang 180 graden de andere kant op en glijd weer een stukje naar beneden.

 5. Herhaal dit proces over de hele pluk om de horizontale golf te vormen.

Verticaal krullen

Voor verticale krullen houd je de stijltang krullen verticaal en draai je deze één rondje om zijn as terwijl de pluk haar in de tang zit geklemd. De tang wordt parallel aan het hoofd gehouden en de haarlok wordt eromheen gewikkeld. Vervolgens wordt de tang langzaam omlaag geschoven.

Het is belangrijk om de stijltang dicht en langzaam in één beweging naar beneden te bewegen en de pluk golvend haar te begeleiden in een u vorm. Dit zorgt voor een gelijkmatige krul van wortel tot punt.

Ook is het aan te raden om de punt van de stijltang naar beneden te richten voor een natuurlijke val van de krul.

Krullen voor kort haar: tips en tricks

Een korte haarstijl wordt gekruld met een stijltang

Het kan een uitdaging zijn om kort haar te krullen met een stijltang, maar met de juiste technieken en wat oefening is het zeker mogelijk. De draaitechniek, die we al eerder bespraken, is een geschikte methode voor het krullen van kort haar met een stijltang.

Er zijn ook diverse tutorials beschikbaar die stap voor stap uitleggen hoe je kort haar kunt krullen met een stijltang. Bijvoorbeeld, in een tutorial op YouTube demonstreert Milabu hoe je kort haar krult door het haar in twee delen te verdelen en vanaf het gezicht te krullen.

Voor het creëren van slag in kort haar toont de video van HairGirl247 op YouTube een techniek om een korte boblijn te krullen voor extra volume.

Haar indelen en vastzetten tijdens het krullen

Een vrouw verdeelt haar haar in secties voor het krullen

Het indelen van je haar tijdens het krullen kan het proces een stuk gemakkelijker maken. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

 1. Begin bij het indelen van het haar voor het krullen met de onderste laag nabij de nek en werk laag voor laag omhoog.

 2. Gebruik een kam om een nette horizontale scheiding te maken van het ene oor naar het andere.

 3. Verdeel het haar in een bovenste en onderste laag.

Daarna kun je het haar boven op het hoofd verder indelen door een scheiding te maken naar het midden van het hoofd en zet elke helft afzonderlijk vast. Het verdelen van het haar in secties van ongeveer 1-2 inch breed helpt om het krullen met een stijltang te vergemakkelijken. Zet de haarsecties vast met haarelastiekjes of vlinderklemmen, afhankelijk van de lengte en dikte van het haar.

De finishing touch: krullen fixeren en stylen

Na het krullen is het tijd voor de finishing touch. Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je krullen de hele dag mooi blijven. In de volgende subsecties zal ik uitleggen hoe je losse, natuurlijke krullen en strakke, gedefinieerde krullen kunt stylen en fixeren.

Losse, natuurlijke krullen

Voor het maken van mooie krullen, zoals lossere krullen met een stijltang, begin met lossere plukken te selecteren of zet de temperatuur wat lager. Om zachte golven te vormen, verplaats de stijltang iets trager langs de haarlokken.

Na het afkoelen van de krullen, borstel ze uit om een meer golvende look te krijgen in plaats van strikte krullen. Voor een natuurlijker effect na het krullen, gebruik een grove kam om de krullen door te kammen.

Strakke, gedefinieerde krullen

Het gebruik van de stijltang in verticale positie is essentieel voor het maken van strakke, gedefinieerde krullen. Door de stijltang in deze positie te houden en de haarlokken nauwkeurig rond de tang te wikkelen, kun je prachtige, strakke krullen creëren die de hele dag blijven zitten.

Veelgemaakte fouten en oplossingen

Bij het krullen van je haar met een stijltang zijn er enkele veelgemaakte fouten die je kunt voorkomen. Een van de meest voorkomende fouten is het gebruik van de stijltang op nat haar. Dit kan leiden tot droge lokken en gespleten haarpunten door verdamping van water in het haar.

Een andere veelgemaakte fout is het te strak klemmen van het haar in de stijltang, vooral bij het maken van een knot bovenop. Zorg ervoor dat je jouw haar niet te strak klemt, de stijltang correct draait zonder de klep te dicht te houden en de stijltang na het draaien van de lok recht naar beneden trekt voor een goede krul.

Als u uw krullen wilt behouden en ze niet goed blijven zitten, bespray de lok licht met een beetje haarlak voor het krullen en fixeer na het krullen nogmaals met haarlak om ze langer in model te houden.

Samenvatting

We hebben in deze blogpost besproken hoe je de perfecte krullen kunt maken met een stijltang. Begin met de juiste voorbereiding van je haar, kies de juiste stijltang en volg de stap-voor-stap technieken voor het krullen. Of je nu kort of lang haar hebt, en of je nu op zoek bent naar losse, natuurlijke krullen of strakke, gedefinieerde krullen, met deze tips ben je op weg naar prachtige krullen die de hele dag blijven zitten.

Veelgestelde Vragen

Hoe maak je de beste krullen met een stijltang?

Je kunt de beste krullen met een stijltang maken door de pluk dicht bij de haarwortel te klemmen, de stijltang één rondje om zijn as te draaien en vervolgens langzaam naar beneden te schuiven. Dit zorgt voor een goede krulvorming.

Waarom lukt krullen met stijltang niet?

Krullen met een stijltang lukt niet goed omdat een brede, platte stijltang moeilijk vast te houden is en het haar eromheen draaien bemoeilijkt. Ook zal het haar niet goed blijven zitten. Het is belangrijk om met schoon en niet-vettig haar te beginnen voor het krullen met een stijltang, omdat vettig haar of haar met veel producten het proces moeilijk, zo niet onmogelijk maakt.

Hoe maak je het makkelijkste krullen?

De makkelijkste manier om krullen te maken is door kleine rollers te gebruiken voor strakkere krullen, of door je haar in verschillende zones te verdelen, een pluk te pakken, deze om je vingers te draaien en de föhn erop te richten. Vervolgens kun je de krul vastzetten met een speldje om deze te laten afkoelen en langer te laten zitten.

Moet mijn haar droog zijn voordat ik het krul met een stijltang?

Ja, je haar moet volledig droog zijn voordat je het krult met een stijltang, anders kan het leiden tot droge lokken en gespleten haarpunten.

Hoe kies ik de juiste stijltang voor het krullen van mijn haar?

Kies een stijltang met volledig keramische platen voor fijn tot normaal haar en titanium platen voor dik, stugger haar. Zorg er ook voor dat de platen afgerond en flexibel zijn om knikken in het haar te voorkomen.